27.9.12

Neljapäev - väga tore päev!

Täna oli meil kohati väga rahutu päev.

Eesti keele tunnis me vaatasime saadet "Mõmmi aabits 20 aastat hiljem". Oi kui põnev oli ja saime Mõmmi-Mari ja Mõmmi- Mai õpetuste järgi Õ ja Ö tähe selgeks. Peale seda rääkisime ja õpetaja kirjutas tahvlile sõbralikke sõnu. Oi neid sõnu oli päris palju ja lapsed olid väga tublid ning mõtlesid kaasa. Seejärel tuli kirjutada südamekujulisele paberile tahvlilt kolm-neli sõna, mis sulle kõige olulisemad on. Ja seejärel see süda kinkida sõbrale, kelle nimi oli peidus paberi teisel poolel. Kahjuks Erkko Villemile kohe üldse see tegevus ei sobinud, aga ma loodan, et tal tegelikult ikka on sõbrad olemas ja ka teatud omadused sõbra puhul. Tunni lõpetuseks kinkis õpetaja igale lapsele 3 lepatriinut. Need on meie laste uued sõbrad.

Matemaatikatunnis olid uued mõisted ÜLAL-ALL. Saime teada kõik mis meil on millegi suhtes ülal ja mis on laua all. :) Tegime taas ka väikese tunnikontrolli. Tulemused selguvad täna pealelõunat.

Loodusõpetuses rääkisime koolist ja meile kirjutas kirja sõber Johanna loodusõpetuse tööraamatust. Saime teada, et ka teistes koolides on lapsed vahel ulakad ja nagu Andrian ütles, teevad krutskeid. Johanna klassis õpib 32 last, meil õnneks 24 ainult. Küll seal klassis on õpetajal raske. Saime ka teada ühe olulise seadusepunkti - PÕHISEADUSE punkti, mis käib kõikide inimeste kohta - IGAÜHEL ON ÕIGUS HARIDUSELE. ÕPPIMINE ON KOOLIEALISTELE LASTELE KOHUSTUSLIK. Mõnel lapsel õnnestus rääkida ka sellest kelleks ta tahab saada. Erkko Villemi soov on saada salateenistujaks, Artur Rihhardi sooviks on saada jalgpalluriks jne.

Õpetajalt said kiituse täna need lapsed, kes kuulasid kui õpetaja rääkis ja teadsid mida õpetaja palus teha. Paljudel lastel on tihti minu poole kukal ja mul on juba soengud selged ;) Mõni laps ei suuda kuidagi vait olla ja kahjuks ikka õpetaja räägib kõrgendatud hääletoonil. Aga me saame varsti tubliks ja lõpuks kõik kuulavad.

Me oleme lastega jälle natukene targemad ja tublimad! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar