11.3.15

Jutumiks

Lapsed pidi lugema ühte teksti, kuhu on ära peidetud 9 muinasjuttu. Ehk värvi vastavad laused ja kirjuta, mis muinasjutuga on tegemist. Lugege ja nuputage ja alles siis vaadake vastuseid.

Meie klassi parimad seekord olid:
1.-2. koht Ulla Inger
1.-2. koht Riinu
3. Gertrud

Jutumiks
Missugused 9 juttu, muinasjuttu on siia peidetud?


Elas kord väike külatüdruk. Ta oli väga ilus.Ema armastas teda väga ja vanaema veel rohkem.   Tüdruk läks metsa , eksis ära ja jõudis väikese maja juurde, mille uks oli lahti. Maja tundus mahajäetuna, kuid väga sõbralikuna. Pokud muhelesid ja noogutasid üksteisele: „See on nõia töö! Vaesed  lumemöldrid!“  Hakkas lund sadama, ja iga lumehelbeke oli tütarlapsele nii suur nagu meile terve labidatäis lund.   See on hoopis vanaisa,kes on varvastpidi hiirelõksu jäänud. Kaur oli nimelt seadnud hiirelõksu vanaisa sussi sisse.  Sildil seisis“Bullerby Rotifarm“, kuid öösel põgenesid rotid tünnist, nii et rotifarmiga läks kehvasti. Trumm võttis õnnelikult oma moori ümbert kinni ja andis moorile musi. Kurjad õed olid nii kadedad,et läksid kadedusest roheliseks ja olid lõpuks nii inetud, et keegi neid enam vaadata ei tahtnud.









Jutumiksi vastused
Missugused 9 juttu, muinasjuttu on siia peidetud?

Elas kord väike  külatüdruk. Ta oli väga ilus.Ema armastas teda väga ja vanaema veel rohkem.  (Charles Perrault “Punamütsike“)
Tüdruk läks metsa , eksis ära ja jõudis väikese maja juurde, mille uks oli lahti. (Lev Tolstoi „Kolm karu“)  Maja tundus mahajäetuna, kuid väga sõbralikuna. Pokud muhelesid ja noogutasid üksteisele: ( Edgar Valter „Pokuraamat“)  „See on nõia töö! Vaesed  lumemöldrid!“  (Kalju Kangur „Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid“) Hakkas lund sadama, ja iga lumehelbeke oli tütarlapsele nii suur nagu meile terve labidatäis lund. (Hans Christian Andersen „Pöial-Liisi“)  See on hoopis vanaisa,kes on varvastpidi hiirelõksu jäänud. Kaur oli nimelt seadnud hiirelõksu vanaisa sussi sisse.(Astrid Reinla „Pätu“)   Sildil seisis“Bullerby Rotifarm“, kuid öösel põgenesid rotid tünnist, nii et rotifarmiga läks kehvasti.(Astrid Lindgren „Bullerby lapsed“)  Trumm võttis õnnelikult oma moori ümbert kinni ja andis moorile musi. (Aino Pervik „Kunksmoor“) Kurjad õed olid nii kadedad,et läksid kadedusest roheliseks ja olid lõpuks nii inetud, et keegi neid enam vaadata ei tahtnud. (Charles Perrault „Tuhkatriinu“ Raamatust“Meie laste muinasjutud“)    

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar