MANNAVAHT-ROOSAMANNA (Gertrud)
1 l magusat kirsimahla
1,5 dl mannat
maitse järgi suhkrut
Valmistamine:
Kuumuta mahl keemiseni, lisa kiiresti segades manna. Keeda tasasel kuumusel umbes 15 minutit kuni manna on paisunud. Vala manna suurde kaussi jahtuma. Kui manna on jahtunud, siis vahusta manna mikseriga. Serveeri piimaga.
CEASARI SALAT (Mia Rianna)
1 kurk
1 apelsin
1 sidrun
kirsstomateid
mozarella juustu
rediseid
hiina kapsast
kanafileed
hapukoort ja tipikastme segu
kreeka pähkli õli
Lõikuda kurk, apelsin, tomatid, redised, kapsas ja mozarella juust. Lisaks tuleb lõigata kanafilee tükkideks ja praadida. Seejärel segada kõik komponendid, pigistada sidrunimahl ning seejärel vala peale pähkliõli. Tipikastme segu segada hapukoorega ja lisada salatile kastmeks.
VAESED RÜÜTLID (Artur Rihhard)
Läheb vaja:
4 saiaviilu
2 muna
Klopi munad, pane pannile natukene õli. Keeruta saiad munas ja pane pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Peale praadimist lisa saiadele suhkrut.
HEAD ISU!
KARTULISALAT (Erkko Villem)
kartul
muna
vorst
õun
hapukurk
värske kurk
värsked (külmutatud) herned
konservherned
murulauk
värske till
majonees
hapukoor
sool
Kõigepealt keeda ära kartul ja munad. Lase neil jahtuda, seejärel koori ja lõigu ühtlasteks kuubikuteks. edasi lõigu vorst ja tükelda õun. Lisaks tükelda ka hapukurk ja värske kurk. Siis valavärsked herned ja konservherned kaussi. Kaussi lisa ka kõik varem tükeldatud komponendid. Maitseks pane murulauku ja tilli. Lõpuks pane majoneesi, hapukoort ja natukene soola. Sega kõik korralikult läbi.
KOHUPIIMAKORP (Riinu)
2 kg kohupiima ( mina teen kodusest kohupiimast)
maitse järgi suhkrut
8 muna
0,5 l piima
mannat ( et segu oleks mõnusalt paks, aga mitte väga)
1 päts saia
Esmalt segan õrnalt lahti muna ja suhkru, seejärel lisan kohupiima, piima ja manna. Lasen kuni ahi soojeneb seista, et manna paisuks.
Panen pannile küpsetuspaberi, siis katan paberi saiaviiludega. Nüüd valan segu saiadele peale, maitseks raputan peale ka kaneeli. Ahjus peaks olema umbes 200 kraadi juures vähemalt 45 minutit.
KÜPSISEPALLID KAKAOGA (Marie Marcelle)
100 g võid
0,5 kl suhkrut
2 sl kakaod
200 g küpsiseid
2 tl piima
Sulata või keedunõus. Purusta küpsiseid tagnarulliga vajutades peeneks. Sega suhkur, kakao ja küpsisepuru sulavõiga hästi läbi. Kui segu on liiga kuiv lisa natukene piima. Võta teelusikaga pallid ja veereta käte vahel ümmarguseks. Selleks, et pallid käte külge ei jääks, võta pihku veidi küpsisepuru. Pane enne serveerimist külmkappi. Soovi korral veereta palle pähklipurus või peenikeses tordikaunistuste purus.
KIIRKAERAPUDER (Sigrid)
500ml vett või piima
250 ml Nordic kiirkaerahelbeid
Sega helbed keeva veega /piimaga ja lase keeda 1 minut. Seejärel hauta 2 minutit kaane all. Lisa maitse järgi soola.
JÄÄTISEKOKTEIL (Bodan-Julian)
500 g vanilli jäätist
1 banaan
250 g piima
200 g maasikajogutrit
150 g mahla
Kõik need toiduained pane blenderisse. Sega ja paku teistele.
MAGUS SALAT (Karina)
3 pirni
2 apelsini
3 banaani
vahukoort
Puuviljad tükeldan ja segan vahustatud vahukoorega.
KARTULIPUDER VIINERITEGA (Magnus)
1)Pane vesi potiga keema
2)Koori kartulid
3)Keeda hästi pehmeks
4)Kurna vesi ära
5)Võta pudrunui ja suru kartulid katki
6)lisa piima ja võid
7)aja mikseriga vahtu
1)Pane väiksem pott veega keema
2)Tee lahti miniviinerite pakk
3)Pane viinerid keema
4)Vala vesi ära
1)Riivi kapsast ja porgandit
1)Pane lauale taldrik, kahvel ja nuga
2)tõsta endale valmistatud toit ja - HEAD ISU!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar