Tänaseks tuli lastel kirjutada ühest toidust, mille valmistamisega ta peaaegu üks hakkama saaks. Tuli palju põnevaid ettekandeid. Eriti põhjalik oli Marleeni töö - AITÄH! Panen siia ka mõned huvitavamad retseptid, kes soovib saab proovida. Teine AITÄH läheb Margarita emale ja Margaritale, kes tegid õunakoogi ja tõid selle meile klassi söömiseks - küll oli hea - soovitan proovida!
KOHUPIIMA-ÕUNAKOOK (Margarita)
2 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 kl suhkrut
Need kolm komponenti segada omavahel
Sügavkülmas külmutatud 250 g margariini riivida ja segada segule lisaks.
Taigen saigi valmis.
Täidis:
Vahustada kahvliga 2 muna, lisada 0,5 kl suhkrut, 100g hapukoort, 15 g vanillisuhkrut, 200 g kohupiima, 2 riivitud õuna. Sega kõik kokku.
Määrida küpsetusvorm võiga ja panna 2/3 taignast vormi põhja, siis täidis ning lõpetuseks 1/3 taigent.
Küpsetada 20-25 minutit 200 kraadi juures.
HEAD ISU!
ÕHUKESED PANNKOOGID (Jessika)
2 kanamuna
1 dl jahu
1 spl kaerakliisid
2 dl piima
2 spl suhkrut
natukene soola
2 spl õli
JÄÄTIS (Andrian)
1 suur pakk vahukoort
1 purk kondenspiima
1 kl mustikaid
1 kl metsmaasikaid ( ma arvan, et võib ka tavalisi aedmaasikaid)
Vahusta vahukoor, sega juurde kondenspiim ja marjad. Valan segu vormidesse. Vormidega üheks ööks sügavkülma.
JUUSTU-VIINERIPIRUKAS (Mihkel)
500 g pärmi-lehttaigent
300 g viinereid
100 g riivitud juustu
Rulli taigen lahti. Lõika taignast parajad tükikesed, et viiner ja riivjuust sinna sisse mahuks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
LIHA LEIVAPURUS (Oliver)
0,5 kg sea-sisefileed
100 g rukkijahu
3 muna
9 viilu leiba
maitsestamiseks - soola, pipart ja sinepit
Valmistamine:
1)viiluta sea sisefilee
2)purusta leivaviilud
3)klopi muna ja lisa maitseained
4)veereta liha rukkijahus
5)veereta liha läbi muna
6)veereta leiva purus ja pruunista pannil
7)küpseta ahjus 15 minutit 180 kraadi juures
PITSA (Lisete)
3 muna
500 g hapukoort
3 kl jahu
1 tl soodat
Kate:
400 g sinki
ketšup
200 g šampinjone
3 suurt sibulat
3 konservkurki
3 tomatit
200 g juustu
3 muna vahustada, pane hapukoor juurde. Lisan sooda, mis on jahuga segatud. Taigen ongi valmis ja panen pannile, mis on kaetud küpsetuspaberiga.
Taignale määrin ketšupi ning seejärel lisan kõik kattematerjalid (juustu veel ei pane). Küpsetan 200 kraadi juures 30 minutit ja siis lisan juustu ning panen pitsa veel 5ks minutiks ahju.
KASS ARTURI KOOK (Robin)
200 g võid
300 g iiriskomme
100 g maisipulki
1)Sulata või
2)Lisa iirised (mis on paberist vabastatud)
3)Sega tihedalt, et põhja ei kõrbeks
4)Tõsta pott pliidilt ära
5)Sega juurde maisipulgad
6)Tõsta segu küpsetuspaberile
7)Vooli selliseks pulgataoliseks ja pane jahtuma ning lõpuks 3 tunniks külmkappi.
KODUNE KARTULISALAT (Marleen)
1 kg kartuleid
5 muna
4 marineeritud kurki
0,5 värsket kurki
300 g keeduvorsti
100 g majoneesi (klassikaline)
300 g hapukoort
maitseained - sool, pipar, suhkur
Ettevalmistus tööks
Pesen kartuleid ja panen koos koorega keema. Keedan eelnevalt kanamunad. Panen juuksed kinni ja pesen käed. Otsin lõikelaua ja terva noa.
Töökäik:
Hakin ühtlasteks kuubikuteks marineeritud kurgi, värske kurgi, lastevorsti.
Koorin munad ja jahtunud kartulid. Seejärel hakin ka need komponendid ühtlasteks kuubikuteks.
Lisan hapukoort ja majoneesi ja soola, musta pipart ning näpuotsaga suhkrut.
Sega ühtlaselt läbi.
Tõstan taldrikule ja lasen hea maitsta.
HEAD ISU!
VIINERI-MAKARONISUPP (Helen)
Vaja läheb:
1 l vett
200 g makarone
5 viinerit
1 puljongikuubik
till
Tee nii:
1)Võta pott veega ja lase vesi keema
2)Tükelda 5 viinerit kuubikuteks
3)Lisa makaronid ja viinerid keevale veele + ka puljongikuubik
4)Keeda kuni makaronid on pehmed
5)Serveeri ja soovi korral lisa till
PIKKPOISS (Kevin)
1 kg segahakkliha (nt. 4 osa lahjat veiseliha, 1 osa rasvasemat sealiha)
2 sl õli
1 sibul või maitse järgi sibulapulbrit
1 dl jämedat riivsaia või saiapuru
2,5 dl vett
2 muna
0,5 jämedat jahvatatud musta pipart
1 tl soola
Pae saiapuru koos vedelikuga 30 minutiks paisuma. Lõika sibul noaga hästi peeneks ja kalla kaussi saiapurule peale, lisa lahti klopitud munad ja seejärel lisa (vajadusel lahtinäpitud) hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga, sega kätega või mikserda taignakonksudega ainult sedavõrd, et ained on omavahel korralikult segunenud. Tõsta taigen vormi ning vooli pealispind õliste pihkudega täiesti siledaks. 225 kraadini eelkuumutatud ahju restil on küpsemisaja pikkus 50-60 minutit. Lõpupoole võib pätis fooliumiga kergelt kinni katta. Kui pika kokteilitikuga pätsi keskkohta torgatud august väljavoolav vedelik on hele ja täiesti läbipaistev, on päts läbi küpsenud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar